BLOG, oftewel: On My Mind

Welkom in mijn hoofd. Verhalen over allerlei dingen die ik zowel in mijn vakgebied tegenkom als in mijn dagelijkse leven op straat zie. 

Het zijn dus mijn ideeën, meningen en opvattingen, soms geschreven op een luchtige manier met een vette knipoog. Je mag ermee doen wat je zelf wilt. Je kan het met mij eens zijn en je mag het er ook niet eens mee zijn. Of je er iets aan hebt, is helemaal aan jou. Maar ik wens je in ieder geval veel plezier met lezen!

 

De elektrische fiets

Is het een aanwinst of achteruitgang, maakt het ons niet gewoon lui en dik? Of is het toch een aanwinst en zorgt het er daadwerkelijk voor dat we meer gaan bewegen en een gezondere leefstijl gaan ontwikkelen? 

Een verhaal over mijn gedachtengang omtrent dit fenomeen dat ons straatbeeld inmiddels behoorlijk heeft veranderd.

 

Lees hier verder...

 

 

Doelen stel je voor jezelf

Dagelijks worden we geconfronteerd met beelden van de meest mooie, aantrekkelijke, slanke mannen en vrouwen met een gebeeldhouwd lichaam. Van tandpasta reclame tot miss-verkiezingen, van de Coca-Cola hunk tot de zelfbenoemde fitness goeroes op Instagram. Vervolgens kijk je in de spiegel en denk je bij jezelf...

 

Lees hier verder...

 

 De online coach is geen coach

Althans, dat is mijn mening. Overal kom je ze tegen: de online fitness programma’s met de meest uiteenlopende beloftes en geweldige resultaten binnen afzienbare tijd.

En het ene programma zegt nog persoonlijker te coachen dan het andere. Maar hoe persoonlijk zijn ze eigenlijk?

 

Lees hier verder...