Over Ronald Smit & Personal Training

 

Na bijna 9 jaar beroepsmilitair te zijn geweest, kwam ik eind 2003 in de wereld van fitness terecht. Een compleet andere wereld, waar ik met vallen en opstaan mijn weg in heb weten te vinden. 

Hieronder stel ik mezelf graag aan je voor. Wie ik ben, wat ik gedaan heb en wat mijn visie op personal training is.

Wie is Ronald Smit?

Zoals al gezegd, ben ik na bijna 9 jaar eind 2003 gestopt als beroepsmilitair en de fitnesswereld ingestapt.

Ik ben geboren in Groningen en mijn hele leven al bezig geweest met sport.

 

In mijn jeugd waren dat oa tennis, judo en voetbal. Later werden die sporten ingeruild voor Taekwon-do waarmee ik op nationaal niveau meedraaide.

Na mijn diensttijd werd het vooral zwemmen, hardlopen en fitness.

Ook het geven van diverse LesMills groepslessen (Bodypump, Bodycombat, CXworx, GRIT) en Pilates werd een passie van mij.

 

Als fitnessinstructeur wist ik al snel dat ik meer wilde doen dan alleen maar uitleggen hoe een fiets of crosstrainer aangezet kon worden en werken met standaard programma's. Mijn eerste personal training gaf ik in 2004 en wist direct dat dát de manier van werken was om mensen echt te gaan helpen met het behalen van hun doelen. 


Na jaren in loondienst te hebben gewerkt als (assistent) clubmanager van diverse sportscholen en daarnaast ook nog groepslessen en personal training geven, ben ik in 2012 voor mijzelf begonnen.

Een spannende en gedurfde stap, waar ik nooit spijt van heb gehad. Ronald Smit Personal Training was geboren.

In de loop der jaren ben ik mij ook steeds verder gaan verdiepen in de mentale kant van de mensen die ik hielp.

Ik merkte namelijk steeds vaker dat mensen met onverwerkte, emotionele problemen zaten welke ertoe leidden dat ze mijn hulp zochten om niet alleen fysiek, maar ook mentaal fitter te worden.

Om die reden ben ik in 2019 dan ook begonnen met de opleiding Toegepaste Psychologie.

De balans tussen een gezond lichaam en een gezonde geest wordt door veel mensen nog wel eens onderschat.

 

De één kan niet langdurig bestaan zonder de ander.


Een persoonlijk verhaal:

Het is dinsdag 14 januari 2015 als ik wakker word gebeld. Op dat moment denk ik dat het nog geen 06:00 is, want mijn wekker is nog niet gegaan. Wie belt mij wakker?

Maar wat blijkt, het is al 13:00 geweest. Ik schrik. Ik spring op uit bed. Ik ben duizelig.

Niet raar, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt als we net even te snel opstonden.

Ik loop naar de woonkamer om de verwarming hoger te zetten (het is immers winter), maar ik kan niet recht lopen. Steeds weer wijk ik af naar links, de muur houdt mij tegen. Het lijkt wel of ik straalbezopen ben.

Terug naar mijn werkkamer om degene die mij wakker belde, terug te bellen. Ik praat raar, valt me op, alsof ik echt dronken ben. Ik wrijf wat in m'n gezicht en ook dat voelt anders. 

Er is iets mis met mij. Ik bel mijn huisarts om te kijken of hij die dag nog tijd heeft. Ik mag/moet gelijk komen!

Een dierbare vriend van mij kon mij brengen want ik durfde niet te rijden. Nog geen uur later lig ik op een bed van de SEH in het ziekenhuis.

"Meneer, u heeft een beroerte gehad en we gaan u opnemen op de Stroke-Unit".

 

Op vrijdag, slechts 3 dagen later, mag ik alweer naar huis. Ik heb nog 2 weken rust nodig voor ik weer ga werken.

Nog geen 4 weken na de beroerte sta ik weer personal training en mijn groepslessen BodyPump en GRIT te geven. De artsen snappen er niks van, dat iemand zo snel kan herstellen en vervolgens weer zo volledig kan werken.

 

Ik heb geluk gehad. Ik heb heel veel geluk gehad.

Ja, het had allemaal heel anders kunnen aflopen en daar heb ik ook wel even bij stil gestaan. Maar ik vertel je dat ik daar heel erg ongelukkig en depressief van werd, dus denk ik niet na over hoe het had kunnen zijn, maar bedenk ik hoe het allemaal wel is afgelopen Positief denken!! Daar heb je zoveel meer aan, geloof mij maar.

Dat het zo goed is afgelopen en dat ik zo snel ben hersteld, heb ik niet alleen aan geluk te danken. 

Ik ben ervan overtuigd dat mijn leefstijl, mijn fysieke gezondheid, ervoor heeft gezorgd dat ik al zo snel weer kon werken en doen waar ik van houd.


Mijn visie op Personal Training

Veilig en verantwoord trainen, vanuit een correcte lichaamshouding, binnen de grenzen van jouw mogelijkheden, is één van de belangrijkste pijlers waar ik voor sta. Afwisselende trainingen, die naast uitdagend ook leuk zijn. 

Uiteraard wel met jouw doel voor ogen, help ik jou om het beste uit jezelf te halen. Je dingen laten doen waarvan je vooraf misschien nooit had gedacht te kunnen doen. Want je bent sterker, sneller en beter dan dat je zelf denkt.

 

Maar jouw personal trainer zijn betekent voor mij méér dan alleen maar een trainingsschema voor je opstellen en jou je oefeningen laten doen. Of een voedingsadvies aan je geven en zo nu en dan wegen. 

Als personal trainer wil ik je niet alleen maar "gewoon" trainen, ik wil je graag leren waarom je dingen het beste op een bepaalde manier kunt doen. Ik wil je de kennis geven waarmee je in de toekomst ook zonder mij je behaalde resultaten kunt behouden. 

 

Daarnaast wil ik er gewoon voor je kunnen zijn, als je mij nodig hebt. Als het even allemaal tegenzit, kun je met mij praten. Het mag, maar het hoeft niet. En dan hoeft het niet eens over trainen of voeding te gaan, want je mentale gezondheid is net zo belangrijk voor mij als je fysieke gezondheid.

 

Natuurlijk staat jouw doel voorop. Of doelen, als je er meerdere hebt.

Maar persoonlijke aandacht gaat verder dan alleen maar een trainingschema maken. 


Opleidingen & Specialisaties

Afgeronde opleidingen:

Fit!vak Fitness Trainer A

Fit!vak Personal Trainer

LAPT Personal Trainer (black label)

LesMills Bodypump, Bodycombat & CXworx

LesMills GRIT series

Pilates instructeur (level 2)

EHBO/AED/BHV 

Specialisaties:

 

Fitness

Pilates

Voeding

Leefstijl & Mental coaching