Lotte"Dankzij Ronald heb ik mijn levensstijl aan weten te passen en heb ik het plezier in bewegen en sporten (terug)gevonden. 

Voordat ik bij Ronald begon met trainen, liep ik steeds vaker tegen de grenzen van mijn lichaam en uithoudingsvermogen aan. 

Ronald heeft mij over deze grenzen heen geholpen en mij gepusht om net dat stapje buiten mijn comfortzone te zetten. 

Door de gezellige en respectvolle sfeer heb ik mij hierbij altijd op mijn gemak gevoeld. Ook hebben we samen mijn voeding bekeken en met de adviezen van Ronald heb ik mijn etenspatroon aangepast."

Dieet na dieet mislukten omdat deze op de lange termijn niet vol te houden waren, maar nu heb ik een patroon gevonden wat voor mij werkt en waar ik altijd mee door kan gaan. 

De beslissing om contact op te nemen met Ronald Smit PT heb ik genomen tijdens de bruiloft van mijn broer. 

En na onze fijne samenwerking sta ik vol trots, 20 kilo lichter, bij de bruiloft van mijn zus. Naast dat ik ben afgevallen, ben ik zowel fysiek als mentaal veel fitter geworden. Zonder de hulp van Ronald had ik dit nooit kunnen bereiken. 

 

Enorm bedankt voor de afgelopen 1,5 jaar! Zonder jou had ik nooit bereikt waar ik nu sta.


Gerard & Karlijn: “Wij ( vader en dochter) zijn erg blij met de trainingen van Ronald. Door Ronald hebben we meer motivatie gekregen waardoor we 2x in de week gingen sporten en af en toe ook zonder begeleiding van Ronald gingen sporten.

Hij heeft ons veel geleerd over balans, coördinatie, kracht en conditie. Ook hebben we kennis gemaakt met andere apparaten en oefeningen in de sportschool.

Daarnaast hebben we voedingsadvies gekregen wat ons heel erg heeft geholpen bij het afvallen. Hij haalde in deze 3 maanden het beste in ons naar boven!”

 

Bedankt voor alle hulp!


Nanette v Wezel: "Ronald heeft me geleerd niet meer alleen te kijken naar de weegschaal en de getallen, maar vooral te kijken en te ervaren hoe mijn lichaam, conditie, kracht en uithoudingsvermogen in sprongen vooruit gingen. Ronald is een trainer die je heel hard laat werken en je laat inzien dat je meer kunt dan dat je soms zelf denkt. Ik heb mezelf echt verbaasd in alles wat sporten betreft, ik kan nu dingen die ik nooit voor mogelijk had gehouden en hier heeft Ronald een heel mooi aandeel in gehad. Ik ben blij met het resultaat en heb veel handvatten gekregen om nu zelf aan de slag te blijven met gezond leven, eten en sporten!"


Adri Boer: "In drie jaar tijd was ik ongemerkt 10 kilo aangekomen. Daarnaast had ik een slechte conditie en had amper spierkracht. Ongeveer 14 weken terug heb ik mij aangemeld bij een sportschool en ben ik samen met Ronald begonnen met trainen. Ronald stimuleert je tijdens de training om alles te geven, waardoor je merkt dat je continu vooruit gaat qua spierkracht en conditie. Door afwisselende oefeningen en leuke gesprekken zijn de trainingen nooit saai. Tijdens de oefeningen wordt je gecoacht op je houding, zodat je optimaal resultaat behaalt en geen blessures. 

Het is ook heel fijn dat Ronald een goed voedingsadvies geeft. Hij stimuleert je om gezond te eten, waardoor je makkelijk je eetpatroon aanpast. Daarnaast is mijn nieuwe eetpatroon goed vol te houden en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Hierdoor zal ik geen jojo effect ervaren.

 

Bij het aanmelden bij de sportschool had ik een doelstelling dat ik minimaal 10 kilo zou afvallen binnen een half jaar. Dankzij Ronald heb ik mijn doelstelling gehaald en dit binnen 3 maanden. Ik heb nu weer een gezond gewicht en zit veel lekkerder in mijn vel. Mijn conditie is gigantisch verbeterd en ik heb eindelijk wat spierkracht.

Kortom: trainen met Ronald is een echte aanrader."


Karen"Ruim twee jaar geleden moest ik rustig aan doen met sporten vanwege een knieblessure. Doordat mijn spieren verzwakte kreeg ik vaak last van mijn rug. Ik kwam ook een aantal kilo's aan. Vanwege mijn aanleg voor diabetes begon ik me daar zorgen over te maken. Ik probeerde wat af te vallen en te trainen, maar miste de inzicht en focus om er iets van te maken en besloot dat ik bij een echte professional terecht moest!

Via de sportschool heb ik Ronald ontmoet en al na de eerste training was ik heel blij en overtuigd dat hij de goede trainer voor mij zou zijn. Bij het begin kreeg ik uitgebreid voedingsadvies. De voorstellen waren simpel maar hadden meteen invloed, zoals bijvoorbeeld volkoren biscuits eten als tussendoortje. Ik ga vaak op reis en neem ze altijd mee. Daardoor voorkom ik trek in iets zoets.

Tot mijn verbazing viel ik vrij snel af en was ik bij mijn doel veel sneller dan ik had gedacht. Nu, bijna een half jaar later, is mijn gewicht heel stabiel. De trainingen zijn heel leuk en uitdagend. Ik vind de oefeningen die kracht en coördinatie combineren het leukst. Als ik op reis ben kan ik heel veel van de oefeningen doen omdat ze geen of weinig apparaten betrekken. 

Voor mij is het belangrijk dat de trainingen je echt pusht om verder te komen, maar dat het tegelijk ook leuk en persoonlijk is. Dat lukt Ronald altijd en bovendien kijkt hij voortdurend of je de oefeningen ook correct uitvoert en vertelt hij waar ik op moet letten. Ik heb sinds ik begon met de trainingen nooit meer last gehad van mijn rug, en ik voel me echt een heel stuk fitter.

Ronald, dank je wel, je bent nog niet van mij af!"


Ivonne Pensa: "Half april 2011 verzon mijn vriend dat hij graag zijn droom waar wilde maken en de Kilimanjaro wilde beklimmen, competitief als ik ben stemde ik toe om met hem mee te lopen. 

Zijn idee van vakantie was naar meer dan 5.000 meter klimmen, mijn idee was 5 sterren of meer aan luxe. 

Hij loopt 2 keer per week hard, ik loop 2 keer per week de trap naar ons appartement af en op. 

Omdat ik het serieus wilde aanpakken heb ik de hulp van Ronald Smit Personal Training ingeschakeld, ik wilde binnen 6 weken fysiek in staat zijn om de 6 dagen durende klim naar 5895 meter succesvol af te ronden.

Voorbereiden op hoogteziekte is nauwelijks te doen, maar Ronald wist me conditioneel klaar te stomen door op de goeie momenten streng te zijn "Kom op, je kunt straks op de berg ook niet stoppen", en op andere momenten weer lief te zijn "goed zo, ik ben trots op je!"

Zijn enorme persoonlijke betrokkenheid heeft me gemotiveerd om ook op de momenten dat ik individueel moest trainen door te zetten. Zelfs op de berg wilde ik hem niet teleurstellen door vroegtijdig op te geven. Ik ben binnen 6 weken gegaan van een luie bankzitter naar een echte Kilimanjaro klimmer!

 

Dank je wel Ronald, het was een geweldige ervaring, een combinatie van doorzettingskracht en conditie, maar zonder jouw hulp tijdens de voorbereiding had ik het niet gered!" 


Robert Horst: Afvallen met professionele hulp.

"Ik ben Robert Horst en ik train nu bijna een jaar met Ronald. Ik wil graag afvallen, maar alleen lukt het niet. Ik kan niet vanuit mijzelf elke week twee tot drie keer naar de sportschool. Men maakt dan wel een soort van sportprogramma maar dat houd ik even vol. Tevens belooft men begeleiding maar toch moet je het zelf doen, en dat is nou net wat mij niet lukt. Ik moet een stok achter de deur hebben. Ik moet mijn oefeningen doen en afmaken. Tegenwoordig betaal al veel bij de grote sportscholen en dan verwacht je ook wat. Dat is mij bij diverse sportscholen vies tegen gevallen. Toen ben ik me gaan verdiepen in personal training. Goede Begeleiding en Sporten in 1. 

Ik was op het internet aan het kijken en heb toen Ronald uitgenodigd voor een gesprek. Die avond hebben we alles doorgenomen en heb ik de volgende dag besloten om het te gaan doen. 24 sessies, 2 keer per week. Dat was afzien. Maar het aantal kg vlogen eraf. Het doel was 10 kg in drie maanden. Door de persoonlijke begeleiding en een ander eetpatroon ging langzaam maar zeker elke week 1 kg eraf. Ik merkte dat ik het leuk begon te vinden en dat mijn conditie er een flink stuk op vooruit ging.

Zelfs als ik een avond geen zin had, klopte Ronald op het raam: Robert ben je er weer klaar voor, we gaan er weer voor. En ja dan moet je mee en ga je toch maar trainen. Na de training had ik een voldaan gevoel. Wat er ook leuk aan was is dat het erg afwisselend is. Je weet nooit waar Ronald mee komt. Dan krachttraining/cardio of we gingen een flink stuk hardlopen in de buitenlucht. En dat is heerlijk om te doen! In die drie maanden ben ik in totaal 15 kg afgevallen. Dus ik ben over mijn doel heengegaan.

Omdat het allemaal zo lekker gaat heb ik met Ronald afgesproken om 2 keer per maand samen te blijven trainen. Dan heb ik een stok achter de deur. Ook train in de tussentijd zelf. Ik loop hard en train thuis. Ook ben ik veel in de buitenlucht. Veel wandelen en de korte stukjes wat ik normaal met de auto deed, doe ik nu lopend.

Ronald bedankt."