Review Fitbit Charge 2

Inmiddels zijn we alweer ruim een maand verder, maar ook deze review wil ik jullie niet onthouden. De Samsung is ingeruild voor wat ik al had: de Fitbit Charge 2.

Deze keer wist ik wat ik kon verwachten en inmiddels al een maand blij met deze activity tracker.

 

De minpunten

Jazeker, t.o.v. de andere twee die ik hiervoor had, heeft de Fitbit echt wel een paar minpunten.

Om te beginnen is hij niet waterdicht. Zweet en een regenbui overleeft hij wel, maar ga er niet mee douchen, in bad of zwemmen.

Een ander minpunt is toch wel de display. Geen kleuren, niet zo groot en qua resolutie doet het me denken aan de jaren '80/'90.

Het laatste grote nadeel is dat het bandje nogal te wensen overlaat als het gaat om kwaliteit. Dit was ook de initiële reden voor mij om iets anders te gaan proberen.

 

De pluspunten

De Fitbit is veruit het eenvoudigste qua bediening en instellen. Aan bijna alles wat hij bijhoudt, kun je een doel stellen (kan Polar nog iets van leren). Of je nou dagelijks 12.000 stappen wilt zetten, 3000kcal verbranden of 8 uur slapen. Stel je targets in en kies één ervan als hoofddoel. Op je horloge kun je precies zien hoever je van je doel bent. Behalve je slaap dan.

Hartslag registreert de Fitbit zoals het hoort: accuraat en direct. Bovendien kun je na een training direct zien wat je maximale & gemiddelde hartslag was, hoeveel kcal je hebt verbrand en hoeveel stappen je hebt gezet.

De slaapregistratie is ook erg uitgebreid en nauwkeurig. Niet alleen kun je zien hoe lang je hebt geslapen, maar ook hoeveel tijd je in de verschillende fases (licht, diep, rem) hebt geslapen.

 

Conclusie

Voor mij is de Fitbit de beste. Hij is het nauwkeurigste qua hartslag- en slaapregistratie. Het gebruik is eenvoudig, zonder dat je functies mist. Bovendien is het de goedkoopste van de drie, € 149,-